Sportos szedán a Suzukitól

2013.03.30. 10:16

A Suzuki nem aratott osztatlan sikert a Kizashival, mely a japán gyártó első próbálkozását jelentette a középkategóriás limuzinok szegmensében. Bár összességében a nagy Suzuki nem sikerült rosszul, ára viszont eltántoríthatta az érdeklődőket.

A Suzuki azonban úgy tűnik, nem hagyja veszni nagyautós terveit: az áprilisi Sanghaji Autószalonon rántják majd le a leplet új koncepciójukról, az Authenticsről. Az autóról sok információt még nem szivárogtattak ki, a két teaser-fotó viszont bizakodásra adhat okot.

A gyári képek alapján valóban sportos és elegáns a tanulmány, mely alacsony tetővonalat és viszonylag nagy tengelytávot kapott. Az orr kialakításából sok nem látszik, a farrész azonban akár egy prémiumautóé is lehetne: a nagy, formás hátsó lámpákat krómbetét köti össze, a két kipufogóvéget a lökhárítóba integrálták.

Egyelőre nem tudni, hogy a Suzukinak milyen tervei vannak a koncepcióval – egyes források úgy vélik, a következő SX4 szedán alapjait jelentheti az Authentics, mások szerint egy önálló, új modell születhet. Az izgalmasnak tűnő tanulmányt április 20-a (a sanghaji szalon nyitása) után leplezetlenül is láthatjuk, de az várhatóan csak később derül ki, hogy a Suzuki mekkora változtatással meri átvinni sorozatgyártásba ezt a formát.