Százmilliókat kérnek az extrákért

2013.03.31. 09:50

Kiadták a LaFerrari választható extráinak teljes listáját. Az árakat elnézve, a nagy igényű ügyfeleknek könnyen a vételár másfélszeresébe is kerülhet a modern sportautó-gyártás e remeke.

Egy alapfelszereltségű LaFerrari minimum 1,3 millió eurójába (400 millió forint) kerül a szerencsés vevőnek. Erre még országtól függően jöhetnek különféle adminisztrációs díjak, egyéb lehúzások, ha pedig valaki elcsábul az extrák listájának, könnyen repülnek az euró százezrek. Az opcionálisan, felárért kérhető karbon hátsó diffúzor például hatvan millió forint, de az Alcantara és bőr kettősével kialakított beltér felára is elképesztően magas: tízmillió forint. A legolcsóbb az extrák listáján a pirosra vagy sárgára festett egyedi fordulatszámmérő, ami egy új kisautó áráért, 3,6 millióért igényelhető.

Tudva, hogy röviddel a bemutatása után kétszeres túljelentkezés volt az eladásra szánt 499 LaFerrarira, azon szerencsések, akiket a cég elnöke, Luca di Montezemolo érdemesnek talált az üzletre valószínű nem elégszenek majd meg az alapmodellel. Ha pedig elvesztik a kontrolt, könnyen lehet a végösszeg két, de akár két és fél millió euró is.