Az autót védi a Volvo új légzsákja

2013.04.01. 14:05

Tavaly, a világon elsőként mutatott be gyalogos-légzsákot az új V40-esben a Volvo – nem álltak azonban le a biztonságtechnikai fejlesztésekkel, újabb lépést tettek távlati céljuk felé. 2020-ra – igen optimista módon – azt kívánják elérni, hogy a vállalat autóiban ne halhasson meg senki.

A svédek új fejlesztése egy olyan külső járművédelmi rendszer, mely az autó tetejébe épített tartályból áll – ebben található az összehajtogatott légzsák. Egy másik autóval, vagy egyéb tárggyal való ütközés esetén a légzsák pillanatok alatt körbeveszi az autót – a gyártó reményei szerint ezzel csökkentve mind a személyi sérülés lehetőségét, mind a járműben keletkezett kár mértékét.

A rendszer gyakorlati alkalmazását, működését jelenleg is tesztelik, vizsgálják annak lehetőségét, hogyan lehetne beépíteni ezt az új Volvókba. Vajon működőképes a technológia, vagy csupán a svédek április elsejei tréfája?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.