Az elődökből építkezik az új Audi TT

2013.04.01. 11:05

Lassan eléri modellciklusa végét a 2006-ban bemutatott, második generációs Audi TT, a németek azonban már készülnek az utód leleplezésére. Az ígéretek szerint egy vérbeli TT-t kapunk majd, mely az első két széria erősségeit ötvözi.

A Volkswagen-csoport vezető formatervezője, Walter de Silva szerint a tervezés során visszanyúltak a Peter Schreyer által tervezett, 1998-ban bemutatott első generációhoz, hogy bizonyos elemeket átemeljenek, de ügyelnek arra is, hogy megtartsák a jelenlegi modell eleganciáját. De Silva úgy véli, az új TT kicsit kilóg majd az Audi palettájáról, köszönhetően egyedi stílusának, melynek jellegzetes eleme az orr-rész kidolgozása lesz.

Audi TT - első generáció
Audi TT - első generáció

A konszern moduláris MQB padlólemezére épülő autó könnyebb lesz elődjénél, tengelytávját pedig megnövelik – az Audi a súlyelosztást is igyekszik tökéletesíteni, hogy minél jobb kezelhetőséget érjenek el. A súlycsökkenésnek köszönhetően az ígéretek szerint mind a benzines, mind a dízel turbómotorokkal takarékosabb lesz a sportos Audi.

Audi TT - második generáció
Audi TT - második generáció

Az Audinál de Silva elmondása szerint a TT-tervezésekor nagyon ügyelnek a minőségre, és az apró részletek kidolgozására is – hogy milyen lesz a végeredmény, 2014-ben kiderül.