Lepel alól kacsint az új Maserati

2013.04.03. 05:44

A hónap végén mutatják be az új Maseratit Sanghajban, de addig is megopróbálják felcsigázni az érdeklődést. A Maserati Ghibli, amely az 5-ös BMW közvetlen ellenfele lesz, már a lepel alatt is ígéretesen néz ki.

Ami egyértelmű, hogy itt is ugyanazzal az izgalmas stílussal találkozhatunk, mint az összes jelenlegi Maserati típuson. A kék vásznon is átüt a hosszú motorháztető, a hullámos övvonal, és a lendületes tetőív – ebből kiindulva ez lehet a felső középkategória leglátványosabb modellje, beleértve az olyan extrém példákat is, mint a Mercedes CLS. A Ghibli műszakilag nem különbözik majd jelentősen a Quattroportétől, bár annál rövidebb, könnyebb és sportosabb lesz. Várhatóan ugyanazokat a turbós V6-os és V8-as motorokat kapja meg, amelyek a nagyobb luxusmodellben mutatkoztak be a közelmúltban, bár úgy hallani, a részben Fiat tulajdonban levő VM Motori hathengeres dízelmotorját is beépítik majd a típusba.

A Maserati jelentős eladás-növekedést vár a Quattroporte-Ghibli páros bemutatásától, bár egyik modell sem fedi le teljesen a német konkurensek hasonló méretű modellpalettáját. A tervek szerint a Maserati és az Alfa Romeo együttesen lesz képes versenyre kelni az Audival, a BMW-vel és a Mercedessel: a drágább modellek olasz megfelelőit a Maserati, az olcsóbb belépőmodellekét az Alfa kínálja majd.