Most ez a leggyorsabb utcai autó

2013.04.03. 13:13

A Hennessey évek óta reszelgeti a Venom GT-t, és a munka mostanra meghozta az eredményét. Az amerikai sportkocsi persze nem tűnik olyan egzotikusnak, mint egy Pagani vagy Lamborghini, hisz csak egy túlméretezett hátsó felű Lotus Exige-nek látszik, de a hétliteres, turbófeltöltéses Corvette V8-as és az 1,244 tonnás össztömeg révén gyorsabb, mint bármely más pénzért vehető utcai sportkocsi – és ezt most be is bizonyította.

A Venom GT korábban már beállított egy Guiness rekordot azzal, hogy 13,63 másodperc alatt elérte a 300 km/h-s sebességet – erre ma más utcai szériamodell nem képes – most pedig a végsebességét is kipróbálták. Az 1244 lóerős szörnyeteggel 427,6 km/h-t sikerült elérni, ami ugyan nem abszolút rekord, de bizonyos értelmezésben mégis az. „A Veyron Supersport ugyan 431 km/h-t ért el a gyári méréseken, de a szériamodell sebességét 415 km/h-ra korlátozza a Bugatti. Így most a pénzért kapható autók között a mienk a leggyorsabb.” – magyarázta John Hennessey.

Akárhogy is, a 940 ezer eurós sportkocsinak végsebesség tekintetében nincs sok ellenfele – ha valaki olyan autót szeretne, amivel bármit lenyomhat, mégsem kelt olyan feltűnést, mint egy Bugattival, a Hennessey Venom GT a tökéletes megoldás.