Új Skoda csúcsmodell

2013.04.03. 16:59

Öt éve gyártják változatlan formában a legnagyobb Skodát, így eljött az ideje egy alapos átdolgozásnak. A várakozásokkal ellentétben ez még nem az új, MQB platformra épülő modell – az úgy két év múlva érkezik – de láthatóan igyekeztek annyira felfrissíteni, hogy a hátra levő idejében még versenyképes maradhasson.

A legfeltűnőbb változtatások az autó orrát és farát érintették: új a hűtőmaszk, de az első fényszórók, a hátsó lámpák, és a lökhárítók is lecserélődtek. Nem mondanánk, hogy sokat változott az autó karaktere ezektől a módosításoktól, épp csak annyira tűnnek elégnek, hogy ismét új modellként hivatkozhassanak a Superbre néhány hónapig. Belül is csak a részletek szintjén változtattak: más lett a kormány, igazítottak a műszerfalon, és persze korszerűsítették a fedélzeti elektronikán.

Úgy néz ki, a csomagtartóban is találtak még egy kis helyet: a szedán csomagtartója 565 helyett 595 literes, a kombié 605 helyett 633 literes lett. A motorválasztékot lényegesen nem módosították, a legtöbb módosítás a fogyasztás csökkentésére irányult. Továbbra is 1,4 és 1,8 literes turbós benzinmotorokkal, illetve 2 literes dízelekkel készül a Superb, 125 és 170 lóerő közti teljesítménnyel.

A Skoda Superb felújított változata Sanghajban mutatkozik be a hónap végén, de Európában is megkezdik a forgalmazását még az év első felében.