Porsche: az új szupersportkocsi még várhat

2013.04.06. 10:07

A Porsche vezérigazgatója, Matthias Müller már korábban bejelentette, hogy egy új sportkocsin dolgoznak, melyet a 911 és a 918 Spyder közé pozícionálnának. A 961-es csak 2015-re várható, de a vállalat vezetője szerint nincs is okuk a sietségre.

Müller elmondta azt is, hogy a héttagú palettát tartaná ideálisnak a Porsche számára, ugyanis hétéves átlagos modellciklussal tervezve évente egy autón kellene dolgozniuk a gyáriaknak – minden évben egy új modellt mutatna be tehát a Porsche. Ennek a hét autóból álló kínálatnak a hatodik darabja lehet majd a 961, a hetedik pedig a Pajun.

A vezérigazgató úgy véli, hogy a márka jövőjében fontos szerepet játszik majd a plug-in hibrid technológia: az E-Hybrid rendszert az új Panamerában mutatják be, de a későbbiekben a Macan is megkaphatja. A kis SUV-val kapcsolatban Müller tagadta azokat az állításokat, melyek szerint a Macan csupán egy átcímkézett Audi Q5-ös lenne –az igazság hamarosan kiderülhet, hiszen a korábbi információk szerint a gyártást már 2013-ban megkezdik.