Képeken a jövő Ferrarija

2013.04.07. 13:06

Úgy tűnik, a szabadúszó tervezők koncepcióinak korát éljük. Marc Devauze együléses Bugattija, az Európai Dizájn Intézet Alfája, valamint Pawel Czyzewski Bugatti Gangloff-ja után itt van Christophe Jourd'hui francia dizájner munkája: egy, a következő évtizednek szánt Ferrari.

A Citroën és a BMW tervezőasztalait is megjárt Christophe az autónak az olasz Getto (angolul jet) fantázianevet adta. Ezzel a repüléshez hasonló könnyedségre, siklásra utalt, ami állítása szerint az autó vezethetőségét jellemezné.

A koncepció egy 2025-ös sportautót vizionál, amelyhez a 250 GTO, a 288 GTO, valamint az F40 szolgált inspirációval. A Getto megjelenésében nagy hangsúlyt kapott az utasfülke, ami szemmel láthatóan elkülönül az autó farától és orrától. Tervezője azt állítja róla, hogy a szénszálas kabin alig néhány ponton érintkezik a futóművel és a karosszériával, ám ennek pontos terveit nem árulta el, ahogy arról sem beszélt, hogy milyen hajtást képzelne a jövő Ferrarijába.

Az autó természetesen megállt a vázlatok szintjén, és nem várható, hogy különösebb reakciókat vált majd ki a Ferrari részéről. A forma mindenesetre nagyrészt kötődik az olaszok stílusához, és egész biztosan megdobogtatja a márka kedvelőinek szívét.