Negyedmilliárdot ért az első Stingray kabrió

2013.04.08. 05:41

Ahogy az új Corvette Stingray legelső példánya januárban, úgy most a kabrióváltozat első darabja is egy árverésen talált gazdára. Nem sok kellett, hogy többet hagyjanak ott érte, mint a történelmi első hetedik generációs Corvette-ért.

A 0001-re végződő alvázszámú kupé után a legelső kabrió is a Barrett-Jackson egy árverésére került. A januári aukció óriási siker volt, és a kupéért kapott 1,1 millió dollár jó helyre, egy detroiti iskolába került, de az autó sem akárkié lett: Rick Hendrick, egy Nascar-csapattulajdonos vette meg, aki hírhedten nagy Corvette-gyűjtő.

Hendrick persze a Stingray első kabriójáról sem akart lemaradni, és nem engedte át másnak ezt a fontos példányt. A pénteken zajlott árverésen 1 millió 50 ezer dollárt (251 millió forint) fizetett érte, ám ezúttal sem az autógyár bankszámláját dagasztotta vele: a pénz egészét a Barbara Ann Karmanos Rákintézet kapja.

A Stingray kabrió a Genfi Autószalonon
A Stingray kabrió a Genfi Autószalonon

Az aukció főszereplője, a szürke kabrió mindössze egy prototípus volt, és Hendrick autója valójában még el sem készült. A termelés az év második felében indul majd, addig lesz ideje eldönteni, hogy milyen színben kéri a kabriót, amelyért az alapár közel húszszorosát fizette.