Íme, egy telefonáló autós utolsó szavai

2013.04.13. 09:41

A balesetmegelőzési kampányok jellemzően akkor hatásosak, ha konkrét tragédiákkal szemléltetnek egy veszélyforrást. Az autóvezetés közbeni telefonálás, üzenetírás rengeteg balesethez vezetett már, azonban a statisztikai adatoknál sokkal inkább szíven üti az embert, ha valaki utolsó szavait olvassa egy készüléken.

Az Észak-Coloradói Egyetem huszonkét éves hallgatója, Alexander Heit április harmadikán vesztette életét egy autóbalesetben. A fiatal srác autóját vezetve lecsúszott az útról, súlyos sérülései miatt pedig a kórházban elhunyt. A baleset sajnos önmagában nem példátlan, Alexander telefonja miatt azonban világszerte híre ment.

A helyszínelő rendőrök találták meg a fiú iPhone-ját, amelyen egy befejezetlen üzenet árulkodik arról, hogy a baleset előtt közvetlenül a pötyögéssel volt elfoglalva, és szinte biztosan ez vezetett a halálát okozó lecsúszáshoz. A hétköznapi párbeszédet tartalmazó üzenet a család kérésére lett nyilvános, és egy fotón járja a világ hírportáljait. Alexander édesanyja reméli, fia tragikus példája nagyobb elrettentő erővel bír majd, mint egy figyelmeztető tábla.