Nagyon jól fogy a kínai autó Kínában

2013.04.13. 08:32

Több mint 5 millió 400 ezer autó fogyott a Kínában gyártott autókból az év első negyedében, ami éves viszonylatban 13,18 százalékos emelkedést jelent.

A gyártás az év első három hónapjában lényegében alig különbözött az eladások számától, csakúgy, mint a növekedés éves üteme. Csak márciusban a kínai autógyártók több mint kétmillió darabot értékesítettek a kereskedőknek, ötven százalékkal többet, mint februárban. A számot havi rekordként tartják nyilván.

Megfigyelők szerint a világ legnagyobb autópiacán az eladások bővülése a gazdasági növekedésnek és a fogyasztói bizalom megnyilvánulásának a kifejeződése, másrészről a kínai középosztály erősödését jelzi, de véleményük szerint nem valószínű, hogy a hat-hét százalékos éves növekedési előirányzatot az ágazat túl fogja szárnyalni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.