Schumacher fejleszti a jövő Mercedeseit

2013.04.13. 17:12

Ahogy azt várni lehetett, Michael Schumacherből nem lesz munkanélküli világbajnok. Az életének javát pörgésben és a média folyamatos figyelme mellett leélt német a napokban aláírt egy hosszú távú partneri megállapodást a Mercedes-Benzzel, amely szerint a hétszeres világbajnok hivatalosan a márka nagykövete és fejlesztője lett.

2006-os első visszavonulása után a legtöbben azt gondolták Scumacherről, hogy a Ferrari körül munkálkodik majd, és a részben általa feltámasztott olasz csapat életének meghatározó személye marad. Ennek ellenére mindenkit meglepett azzal, hogy 2010-ben a Mercedes Grand Prix színeiben, versenyzőként visszatért a Formula–1-be. Három nem túl eredményes szezon után a tavalyi év végén ismét visszavonult, azonban ha a versenysporttól azóta el is szakadt, egyes kötődéseit nem képes megszakítani: nemrég egy gokartcsapat tesztpilótája lett, a napokban pedig a Mercedes-Benznél kapott állást.

A stuttgarti székhelyű márkánál Schumacher a jövőbeni modellek fejlesztésében segédkezik majd, de a közlekedésbiztonság népszerűsítésében is szerepet kap. Elsősorban az Intelligent Drive terén lesz sok feladata, azonban az ilyen vezetést segítő berendezéseknek elmondása szerint amúgy is elkötelezett híve, hiszen hasonlóknak a Formula–1-ben is nagy hasznát vette pályafutása alatt. Emellett várhatóan a Mercedes igyekszik majd annyi rendezvényre elhurcolni, amennyire csak engedi, hisz' nincs olyan esemény, amelynek nívóját ne növelné egy élő legenda jelenléte.

Úgy tűnik, az autógyártók egyre inkább fantáziát látnak a világbajnokok elcsábításában. Az Infiniti például Sebastian Vettelt nemrég úgy jelentette be, mint a luxusmárka új teljesítményért felelős igazgatója.