Dacia Knight Rider stílusban

2013.04.17. 11:13

Dilip Chhabria, és cége, a DC Design nevét rettegve ejti ki, aki már látta a munkáit. Az indiai dizájn-guru – vagy mondhatnánk, az első számú anti-formatervező – meglepte már a világot néhány hajmeresztő autóval, és most egy Dacia Duster került a karmai közé.

Az eredmény ezúttal nem tűnik annyira elvetemültnek, mint a tuning-Nano vagy a DC Avanti sportkocsi. A matt fekete fényezés, a fényszórókat helyettesítő LED-sorok, és úgy általában az egész formaterv inkább a 30 évvel ezelőtti sci-fi világot idézik, kinek a Robotzsaru jutott róla eszébe, kinek Dredd bíró – a legjobb párhuzam azonban inkább a Knight Rider KITT-je – a szikes talaj és a háttérben a naplemente színei legalábbis ezt juttatják eszünkbe. Ez egyelőre csak valamiféle előzetes – több képet nem is mutattak az autóról – de valószínű, hogy a közeli jövőben kiállítják valahol, és talán több részletet is elárulnak majd.

Arra persze viszonylag kicsi az esély, hogy az elszabott Dusterből egynél több példány készülne. A DC Design ugyanis nem gyárt semmit sorozatban: ha egy egyedi prototípussal elkészülnek, jöhet egy következő, még furcsább jármű – és alighanem ez a mi szerencsénk.