Jön az új sláger-Nissan

2013.04.17. 05:41

A Nissan egyik legsikeresebb modelljét készül leváltani Európában: a Qashqai nehezen kiejthető neve ellenére igazán népszerűnek bizonyult Európában, és másutt is, de az idén már hetedik éve gyártják, így megérett a cserére. Ha minden igaz, az ősz folyamán jön az utód, amely nem csak megjelenésében változik.

A váltás teljes lesz: úgy tudjuk, itt mutatják be a Nissan új, moduláris padlólemezét, amelyre később több személyautó is épül majd, sőt, ez a platform adja majd a következő X-Trail műszaki alapjait is. A motorválaszték is átalakul: az 1,6 literes benzines változatot 1,2 literes turbóval váltják le, a régi kétliteres helyére pedig 1,6 literes turbómotor kerül. Ha igaz, a formaterv is sokat változik majd, a tavaly tavasszal, Genfben kiállított Hi-Cross tanulmányra emlékeztet majd a második generációs Qashqai formavilága.

Ami viszont nem változik lényegesen, az az autó jellege. Ugyanúgy tökéletes átmenet lesz egy kompakt családi modell és egy hobbiterepjáró között, mint eddig, így a Nissan joggal reménykedhet benne, hogy hasonlóan népszerű lesz, mint az elődje volt. Úgy tudjuk, az új generáció 2014 elején kerül a Nissan kereskedésekbe.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.