2013.04.18. 14:58

Az újdonság, amely a sanghaji Volkswagen stand középpontjában áll majd, a CrossBlue Coupé nevet viseli, és bár a vázlatok tanúsága szerint ötajtós lesz, egyértelműen kupé-jellegű lesz, akár a BMW X4.

Egyelőre csak az autó jellegéről ad információt az a néhány vázlatrajz, amelyeket a VW nyilvánosságra hozott, a méretek és a pontos arányok azonban ebből nem derülnek ki. Ennek ellenére az az érzésünk, bár a CrossBlue név közös, a Coupé messze nem lesz akkora bálna, mint a Detroitban bemutatott téglaforma névrokon. Az viszont jól látszik, hogy a BMW X4-X6 vonal Volkswagen megfelelőjére számíthatunk – erre utal az erős ívű tető és a meredeken emelkedő övvonal. A BMW-nek látványosan bejött ez a fajta koncepció, így most a VW is készített egy hasonlót, egyelőre nyilván a lehetséges fogadtatás feltérképezésére.

Sokan úgy vélik, egy ilyen kupé-forma modell akár fel is válthatná a Tiguant, amelyet most is elsősorban városi használatra vásárolnak. Ehhez képest túlzás a turbófeltöltéses V6-os motor és a hozzá csatolt elektromos hajtáslánc 415 lóerős össz-teljesítménye, de egy tanulmányautó esetében az efféle elvetemültségek még bőven beleférnek a lehetőségekbe.

A tanulmányt a VW az Auto China kiállításon mutatja be a hét végén – akkor talán arra is fény derül, hogy miféle szerepet szánnak neki a márka kínálatában.