Képeken a legerősebb Lamborghini Aventador

2013.04.18. 11:49

A Lamborghininek is mutatnia kell valamit Sanghajban, hisz Kína már a számukra is a legfontosabb piacok egyike. Az attrakció ez a citromsárga-fekete Aventador különkiadás lesz, amely még erősebb, mint a mezei szériaváltozatok, igaz, nem nagyon sokkal.

A név árulkodó: az LP720-4 6,5 literes motorjából kimasszíroztak az olasz tervezők még 20 lóerőt, ami ugyan nem érzékelhető változás, de így mégiscsak azt mondhatják, hogy ez a legerősebb Aventador, amelyet eddig bemutattak. Csak a három példányban készülő Veneno erősebb a maga 750 lóerejével, de az nem ebben a ligában játszik elképesztő ára miatt. És ez sokat számít majd, ha némi felárral szeretnék eladni a sorszámozott autókat.

A típus teljes neve Lamborghini Aventador LP720-4 50 Anniversario, ami azt jelzi, hogy ezzel a modellel kívánják ünnepelni a márka fennállásának ötvenedik évfordulóját. Ha minden igaz, összesen száz példány készül majd – mind az idén – és az erősebb motor mellett különleges fényezést is kapnak a gépek. Csak ehhez a kivitelhez lesz rendelhető a Giallo Maggio – azaz májusi sárga – árnyalat, amelyhez fekete légterelő elemek és felnik járnak.

Több részletet egyelőre nem árultak el, de legkésőbb a hét végén, az Auto China kiállításon minden kiderül.