Merészebb lesz a következő BMW X6

2013.04.18. 06:39

Amikor a BMW bemutatta a az első ötajtós, kupé-tetős szabadidő-autóját, egyként hördült fel mindenki, aki kicsit is ismerte a márkát. Meredek ötlet volt, és nem kis kockázattal járt, hisz benne volt a pakliban az is, hogy a célközönség utálni fogja. De ennek épp az ellenkezője történt: szerették, így most az a feladat, hogy kijavítsák a hibáit, és még jellegzetesebbé tegyék.

Egyfajta hangsúlyváltást is lehetővé tesz az a tény, hogy mire a következő X6 elkészül, már piacon lesz az új X4 is, amely nem sokkal kisebb, viszont egész biztosan olcsóbb lesz. Így az új X6-os állítólag hosszabb lesz, mint a jelenlegi modell, így hátul tágasabb lesz, a formatervet pedig még agresszívabbra veszik majd, hogy még inkább eltávolítsák a típust a műszaki alapjaiban megegyező X5-östől. Így jobban elválaszthatják egymástól a célszerűségre, és a feltűnésre kihegyezett BMW szabadidő-autókat.

Ha igazak az eddig kiszivárgott hírek, az új X6-ost jövőre mutatják be, méghozzá meglehetősen szokatlan módon nem valamelyik nagy nemzetközi autószalonon, hanem Moszkvában, a nyár végén, amikor mindenki erre az egy bemutatóra koncentrál majd.