Kiszivárgott képeken a VW újabb dobása

2013.04.19. 17:20

Tegnap már néhány vázlatrajzon megvizsgálhattuk a Volkswagen legújabb szabadidőautó-koncepcióját, a CrossBlue Coupét, mely sokak szerint akár a Tiguant is felválthatná a közeljövőben. Bár ezekről a rajzokról még messzemenő következtetéseket nem vonhattunk le, a most kiszivárgott képek már jobb kiindulási alapot szolgáltatnak.

A tanulmány meglehetősen agresszívre sikerült - ehhez hozzájárul a keskeny hűtőmaszk, a ledes fényszórópár és a motorháztető légbeömlője is. Igaz, a kupéjelleg a tetővonal íve miatt visszafogottabb, mint a BMW X4 és X6 esetében.

A farrészt látványos hátsó lámpák és két – a lökhárítóba integrált – kipufogóvég teszi sportosabbá. Az egyszerű, letisztult beltér egyértelműen emlékeztet a januárban bemutatott, eredeti CrossBlue koncepcióra - a lapos aljú kormánykereket, a négyszögletű szellőzőket és a középen elhelyezett, jókora érintőképernyőt is láthattuk korábban.

A tanulmányautóba V6-os turbómotor került, melyet két villanymotor egészít ki – a rendszer összteljesítménye 415 lóerő. Ez persze egy sorozatgyártású modell esetében már indokolatlanul soknak tűnhet, de a koncepcióautónál belefér. Ha a Volkswagen újdonsága eljut a sorozatgyártásig, minden bizonnyal ésszerűbb motorválasztékkal is kínálják majd.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Volkswagen milyen szerepet szán a CrossBlue Coupé tanulmánynak, de talán erre a kérdésre is választ kapunk a hétvégén, amikor az Auto China kiállításon, Sanghajban hivatalosan is leleplezik a szabadidő-autót.