Lehullt a lepel: íme, az Icona Vulcano

2013.04.19. 10:57

A kis olasz autótervező cég, az Icona még nem számít igazán ismert névnek az autóiparban, de gőzerővel munkálkodnak azon, hogy ezt megváltoztathassák. Idén márciusban már megvillantották készülő szupersportkocsijuk, a Vulcano koncepcióját – igaz, az akkor kiadott felülnézeti fotón még csak az autó hátsó része lógott ki a lepel alól.

A hivatalos bemutatással a holnap, vagyis április 20-án kezdődő Sanghaji Autószalonig várnak, de az érdeklődést azért igyekeznek felcsigázni: egy nappal a megnyitó előtt közzétettek egy leplezetlen gyári képet. A Vulcano ezen ismét felülnézetből látható, és egy izgalmas sportautó benyomását kelti.

Az Icona megpróbált biztosra menni az autóval, ezért elismert szakembereket alkalmaztak: a formaterv Samuel Chuffart munkája, aki korábban többek közt a Nissannál, a Jaguarnál és a Bertonénél szerzett értékes tapasztalatokat, a hajtásláncon pedig Claudio Lombardi. Az olasz mérnök az 1980-as években a Lancia rali-programjában, majd az 1990-es években a Ferrari Forma-1-es motorjainak tervezésében is fontos szerepet játszott.

A hírek szerint a Vulcanót V12-es motorral szerelik majd, melyhez akár egy villanymotort is párosíthatnak. Ezek összteljesítménye 900 lóerő körül lehet, az Icona tehát akár a LaFerrarival is felveheti a versenyt.