Újabb fotókon a BMW X4

2013.04.19. 13:09

Néhány hete már fotók alapján is meggyőződhettünk arról, hogy a BMW új szabadidő-autója, az X4 tervezésekor elsősorban a jelenlegi X6-osból merített ihletet. A 2008-ban bemutatott X6-tal merészet húztak a bajorok, hiszen minden idők első kupé-tetős SUV-ját készítették el, de az ötlet bevált, így most kisebb méretben is megvalósítják.

Az X4 formaterve a BMW vezető tervezőjének, Karim Habibnak a nevéhez fűződik, aki megtartotta a kupészerű tetőívet, és a szinte egyenesre csapott farrészt. Arányaiban az X4 valóban nagyon hasonlít az X6-osra, igaz, mintegy 23 centiméterrel rövidebb (4,65 méter), és héttel alacsonyabb annál, viszont hét centivel szélesebb. Az új képeken immár több szögből is láthatjuk a szabadidőautó-tanulmányt, ám a belső teret még takargatja a BMW.

A motorválasztékot a már megszokott turbós, négy-, illetve hathengeres benzines- és dízelmotorok alkotják majd, de a hírek szerint készül egy plug-in hibrid-változat is, mely az ActiveHybrid 3-asban megismert, 306 lovas, sorhatos turbómotorból és 40 kilowattos villanymotorból álló rendszerre épülhet.

Az X4-et a sanghaji Auto Chinán mutatják be hivatalosan – a kiállítás április 21-től 29-ig tart, de a sajtónappal már 20-án megnyitja kapuit.