2013.04.20. 08:37

A Lamborghininél már régóta fejtegetik a szabadidőautó kérdését. Nem kell messzire nyúlni jó példáért, a Volkswagen csoporton belül az Audi, a Porsche és maga a Volkswagen is sikeresen meglovagolta ezt a divatot. Nem a szükség szüli ezeket az autókat, de ha elkészülnek, kapkodják őket, mint a cukrot. Nagy valószínűséggel ezt is fogják.

Genfben már teljes életnagyságban mutatta be a már Audi tulajdonban lévő Italdesign a Giugiaro Parcour tanulmányt.  A Lamborghinire emlékeztető lemezek alá egy Gallardo hajtást pakoltak a tervezők, és rap-sztár stílusú malomkerekeket tettek alá. Az eredmény igencsak megosztóra sikerült. A képek nem adják vissza teljesen de képzeljük csak el: 4,35 méter hosszú, 2,08 méter széles és 1,34 méter magas. Egyértelműen nem hétvégi pályanapokra szánták, de hétvégi családi kirándulásokhoz sem jó választás, mert két személyes és csomagtartója is csak minimális. Igaz, a 22 collos kerekek mellett, három lépcsőben, 21-től 32 centiig állítható a szabad hasmagasság. Eddig is volt rá esély, hogy gyártásba kerül a Lambo öszvér, a kedélyeket ezúttal egy videóval borzolják.

Az 5,2 literes V10-es motor itt 550 lóerős és 540 newtonméter nyomatékot ad le. Így a Parcour 3,6 másodperc alatt éri el a száz kilométeres óránkénti sebességet, végsebessége pedig háromszázhúsz. Mindezt hétgangos duplakuplungos automataváltóval.

Extravagáns megoldásokban nincs hiány: tükör helyett visszapillantó kamerák, felfelé nyíló ajtók, karbon szellőztető lamellák a motor felett, ledes megvilágítás minden ponton, ahol elképzelhető, és ott is ahol nem. Ha a jövendő vásárló még ennél is több feltűnésre vágyik, várja meg a Roadster kivitelt, az is lesz, hiszen képeken már van.