Klasszikust idéz a Rolls-Royce

2013.04.20. 12:33

Száz évvel ezelőtt, 1913-ban nyerte meg az osztrák Alpesi Versenyt James Radley – a győztes egy világoskék Rolls-Royce Silver Ghosttal állt rajthoz, gyári támogatású privát csapat tagjaként. A háromezer kilométeres megmérettetés centenáriuma megihlette a brit gyártót.

A klasszikus versenyautó előtt a Ghost Alpine Trial Centenary Collection elkészítésével tisztelegnek, melyet az eredeti Silver Ghost alapján építettek meg. A világoskék színt megtartották, a hűtőrácsot feketére festették, a motorháztető pedig polírozott rozsdamentes acél.

A beltérben is folytatódik a múltidézés: az óra számlapján jelölték a hajdani verseny egyes szakaszainak teljesítéséhez szükséges időt, az utas előtt pedig az alpesi domborzat látható. A tetőkárpit mind színében, mind anyagában megegyezik a száz évvel ezelőttivel.

A centenáriumi modellt a Sanghaji Autószalonon állítják ki, de az ünneplés itt nem ér véget. A 20-Ghost klub szervezett egy túrát, mely Bécsből indulva bejárja az 1913-as verseny útvonalát – ezen részt vesz a Ghost Alpine Centenary Collection is.