Itt az MG új kisautója

2013.04.21. 14:35

Sanghajban mutatta be legújabb modelljét a kínai tulajdonban lévő MG. A 2010-ben megismert Zero nevű koncepcióra épülő kisautó az MG3 nevet kapta.

A képeket elnézve az Európába szánt MG3 nem változott sokat az alapjául szolgáló koncepcióhoz képest. Hátul szinte egyben átmásolták, a kisautós forma maradt, az orr azonban teljesen újra lett szabva. A Zero leginkább említésre méltó elemei, a feketére fújt A-oszlopok – amelyek nagyszerűen illeszkednek a sötét szélvédőbe – is maradtak.

A koncepció utastere még a tanulmányok szintjén is futurisztikus volt, az MG3 beltere azonban egyelőre nem ismert. A négy méter és másfél centi hosszú ötajtós azonban biztosan négyüléses lesz, és egyelőre egy négyhengeres VTi-TECH benzinesről tudni, amely 104 lóerővel hajtja majd.

Az MG3 az MG6-hoz hasonlóan az Egyesült Királyságban, Birminghamben készül majd. Az európai piacon valamikor az év utolsó harmadára várható a forgalmazás megkezdése.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.