Olvasónk lőtte: új S-Merci kívülről-belülről

2013.04.25. 17:09

Tegnapi hírünk nyomán kaptunk néhány újabb fotót egy kedves olvasónktól, amelyen szintén az új S osztályú Mercedes, a W222-es látható. A színe ugyan fekete, és több rajta az álcázást szolgáló fólia is, viszont a belső tér is jól kivehető a képeken.

Ahogy egy korábbi tech-day kapcsán már sejteni lehetett, a Mercedes ítt már végleg búcsút int a hagyományos műszereknek. A kormány mögötti területen már csak két, viszonylag nagy méretű kijelzőt látni – ezeken jelenik meg az összes adat, amely a vezetőt érdekelheti, a sebességtől és a fordulatszámtól a navigációs rendszer utasításain át a hibajelzésekig. A technológiai lehetőség végső soron évtizedek óta adott volt, de úgy néz ki, mostanra ítélték elég megbízhatónak ezt a megoldást ahhoz, hogy beépítsék a Mercedes csúcsmodelljébe. Nem csodálkoznánk rajta, ha ezzel a lépéssel új divathullámot indítanának, és egy-két éven belül kivesznének a mechanikus tűs műszerek az autók belsejéből.

Kifejezetten érdekes még a kormánykerék fémes betétje – talán az órák jellegzetes sziluettjét próbálták valahogy pótolni, ahogy a kerek klíma-légbeömlőkkel is. Ezek után még kíváncsibban várjuk a típus őszi bemutatóját.