A gyárban lesték meg a hétüléses Fiatot

2013.04.28. 10:36

A Fiatnál már dolgoznak az 500L megnyújtott változatán, a hétüléses 500XL-en. Az új modellt eddig csak kiszivárgott vázlatokon láthattuk, de most megérkezett az első kémfotó –  a gyárban sikerült lekapni a kompakt egyterűt.

A hírek szerint az XL tengelytávja azonos lesz az 500L-ével, a harmadik üléssornak a hátsó túlnyúlás meghosszabbításával csináltak helyet. Ez összesen mintegy húszcentis növekedést jelent az autó hosszában, de még így is a piac egyik legrövidebb egyterűje lehet az 500-as. Bár a motorválasztékról még nincsenek hivatalos információk, azt már sejteni lehet, hogy az 500L-hez hasonlóan az XL is kapható lesz a 0,9 literes, kéthengeres TwinAir benzinmotorral, valamint egy 1,4-es, négyhengeres benzinessel és egy 1,6-os Multijet dízellel.

A Fiat 500XL-ről már akár a következő hetekben is érkezhetnek újabb, esetleg hivatalos adatok, illetve fotók, nyáron pedig már a forgalmazása is megkezdődhet az európai piacon. A hírek szerint akár az Egyesült Államokba is szállíthatnak majd a legnagyobb 500-asból – igaz, ezt a Fiat részéről meg senki nem erősítette meg.