Városi kisautó az Auditól?

2013.04.28. 14:48

Németországi értesülések szerint a Volkswagen up! alapjaira tervez saját modellt az Audi. Az elektromos kisautó akár a BMW i3 riválisa is lehet, de a hivatalos megerősítésre még várni kell.

Audi A2 EV Concept
Audi A2 EV Concept

A kiskocsit a jellegzetes audis hűtőrács és ledes fényszórók különböztetnék meg az up!-tól, a hírek szerint pedig a belteret is igyekeznek úgy kialakítani, ahogy az egy prémiummárkához illik: bőrkárpit és minden igényt kielégítő szórakoztató rendszer kerülhet az elektromos kisautóba.

Audi A2 EV Concept
Audi A2 EV Concept

A városi Audiba 85 kilowattos (115 lóerős) villanymotort építhetnek, melynek csúcsnyomatéka 270 newtonméter körüli lehet. Ezzel nulláról százra akár 9,3 másodperces gyorsulás is elérhető lenne, a végsebesség pedig 150 km/h körül alakulna. A 18,7 kilowattórás akkumulátor egyetlen töltésével akár 200 kilométert is meg tudna tenni az autó.

Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, akár már jövőre bemutathatják az elektromos Audit, gyártásba pedig egy évvel később, 2015-ben kerülhet – egyes források 30 ezer euróra (9 millió forintra) becsülik a majdani árat.