X6-os BMW egy Aventador teljesítményével

2013.05.01. 15:21

Egy Lamborghini Aventador teljesítményét és egy lopakodó megjelenését kapta az Inside Performance tunereinek legújabb munkája, egy egyedi BMW X6 M.

Naivan azt hinnénk, 550 lóerő egy utcai forgalomba szánt SUV-nak elég, de ezzel a véleménnyel nyilván sokan nem értenek egyet, és ők lesznek azok, akikből majd a német tuningcég ügyfeleket merít.

Az autó legfeltűnőbb újdonsága egyértelműen a foltos festés, amitől van némi katonai beütése, és innen a neve, Stealth, amivel a lopakodó taktikára utal. Az X6 M kedvenc környezetében, a német autópályákon ezzel inkább csak feltűnik, mint megbújna, de ilyen képzavarokkal ne is törődjünk. A fényezésnél messze jelentősebb változás, hogy az autó egy új külső csomagot kapott, amiben a szélesítéshez, izmosításhoz felhasznált elemek az AC-Schnitzertől érkeztek. Ehhez illeszkednek a Vorsteiner széles felnijei és a két beömlőnyílás a motorháztetőn.

A műszerfal kapott egy új kijelzőt, ami megjelenít minden lényeges adatot, amire egy teljesítmény-függőnek szüksége lehet. Nézni lesz is mit, hiszen a motor hétszáz lóerősre lett húzva, a végsebességszabályzó pedig ki lett iktatva, így az – eddig sem lomha – X6 M e tekintetben egy vérbeli sportautó lett.

A teljesítménynövelést a motorvezérlő megpiszkálása mellett az új kipufogórendszer hozta meg, sajnos azonban se a végsebességről, se a megváltozott gyorsulási értékekről nincsenek adatok.

Az Inside Performance egyelőre nem szolgált információval a csomag áráról, ahogy arról sincs szó, hogy mikortól és milyen számban lehet majd kérni náluk a Steath-t.