Vadállat Golfot ígér a Volkswagen

2013.05.03. 05:41

A Wörthi-tó környékén rendezett nagy éves GTI összejövetelre a Volkswagen is mindig készít valamilyen meglepetést. Az Audi már megmutatta a sajátját, az ultrakönnyű TT-t, a VW-nél viszont egyelőre titkolódzik. Annyi derült ki, hogy egy új Golf GTI változatot mutatnak a műértő közönségnek, de hogy mifélét, arra csak utalgatnak.

„Nem lesz olyan erős, mint a Golf GTI W12 volt. Ezúttal valami életközelibbet készítettünk.” – mondta Ulrich Hackenberg, a VW csoport fejlesztési igazgatója. Ezzel persze nem mondott sokat, hisz a W12 jó eséllyel minden idők legelborultabb Golfja, a Bentley-ből átvett, és a hátsó ülések helyére épített 650 lóerős, hatliteres biturbó W12-es motorral, és 327 km/h-s végsebességével. Valószínűbb, hogy az idén egy olyan autót építettek, amely legalább nagy vonalakban követi a szériagyártású Golf GTI felépítését, bár a 2 literes négyhengeres turbómotorból sem lehetetlen a gyári 230 lóerő dupláját kihozni egy alapos tuninggal.

Bármi is az, a jövő hét végén (május 8-a és 11-e között) minden kiderül róla, de valószínű, hogy nem lesz egyedül: az Audi és a VW mellett jó eséllyel a Skoda és a Seat is mutat majd valami érdekeset a gyors Volkswagen-származékok szerelmeseinek.