2013.05.04. 19:33

Idén ünnepli a Land Rover a 65. születésnapját, ennek alkalmából tartanak ünnepséget a festői Packington birtokon, ahol a résztvevők kipróbálhatták a márka összes modelljét 1948-tól napjainkig. Aki nem volt ott, nem kapott a helikopterrel beröptetett tortából, de az ünnepi kivitelű Landyból még juthat neki egy.

A korlátozott számban gyártott kivitel Land Rover LXV Defender SE névre hallgat, amiben az LXV a római számmal írt 65-öt jelöli. Az LXV egy rövid tengelytávú, a hátsó-oldalsó abalakokat nélkülöző kivitel, kettőkettes dízelmotorral és hatsebességes manuális váltóval. A különlegességek most következnek: erre az alkalomra kevert fekete vagy fehér fényezés szürke tetővel, robosztus 16 collos könnyűfém kerekek. Néhány helyen felbukkan az LXV felirat, a beltérben pedig narancssárga varrás, de az igazat megvallva ennél kreatívabbak is lehettek volna a tervezők. Az LXVárát nem tették közzé, de mivel ez egy születésnapi ajándék mondhatjuk, hogy ajándék lónak ne nézzük a fogát.

A Land Rover elmúlt 65 évben, ugyan többször tulajdonost váltott, az egyszerű kis terepjárótól indulva komoly modellpalettát állított fel: a klasszikus vonalat tovább vivő Defenderrel, a családi-terepes Discoveryvel, a luxusterepjáró Range Roverrel és a kis telekjáró Freelanderrel.