A Sciroccót ünnepli a VW

2013.05.05. 18:02

A Volkswagen 1974-ben mutatta be a Scirocco első generációját, mellyel a Karmann Ghiát váltották le. 1982-ben érkezett a második széria, mely egészen 1992-ig maradt gyártásban, utána viszont hosszú évekig nem készült a németeknél ilyen nevű modell, mígnem 2008-ban feltámasztották a Sciroccót.

Az első és második Sciroccóból 795650 darabot adtak el, a harmadik generációból pedig 204350 példány kelt el, összességében tehát elérték az egymilliós álomhatárt. Ezt az eredményt persze igyekszik méltóképpen megünnepelni a német óriásvállalat: piacra dobják a limitált kiadású Scirocco Milliont.

A különmodell fekete fényezéssel, átdolgozott lökhárítókkal és küszöbökkel, sötétített ablakokkal, és Million feliratú matricákkal érkezik, a beltérben pedig mind az üléseket, mind a kormányt és a váltószoknyát fekete bőrrel borították, ezeket narancssárga varrás díszíti.

A Volkswagen még nem hozta nyilvánosságra az ünnepi Scirocco árát, és azt sem, hogy hány darab készül majd belőle, azt azonban már tudni lehet, hogy az autó csak a német és a kínai piacon lesz majd megvásárolható.