220 ezer 3-as BMW-t hívnak vissza

2013.05.08. 05:49

A BMW 220 ezer autót hív vissza a 3-as sorozatból a légzsák javítására. A visszahívási akció a 2001 decembere és 2003 márciusa között gyártott modelleket érinti.

A dolog pikantériája, hogy a szóban forgó alkatrészt gyártó japán Takata autóipari alkatrész-beszállító vállalat hibás gyártmányai miatt alig egy hónappal ezelőtt több mint hárommillió Toyota, Honda és Nissan modellt kellett visszahívni. A BMW akkor azt közölte, hogy a Takata csak kis mennyiségben szállított számára légzsákokat, és azokat is csak kevés autóba építették be.

Mivel a visszahívásban érintett modellek már több mint tízévesek, a BMW arra számít, hogy az akció ténylegesen mintegy 180 ezer autót érint majd. A javítás nagyjából egy órát vesz igénybe - közölte a BMW szóvivője, hozzátéve, hogy a hibás alkatrésznek tulajdonítható balesetről nincs tudomásuk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.