Egoista: önző emberek Lamborghinije

2013.05.12. 10:02

Az idén ötvenéves Lamborghini számára 2013 az ünneplésről szól. Egyik születésnapi modelljüket, a Venenót már korábban bemutatták – igaz, a háromdarabos szériában készülő, méregdrága autó külseje meglehetősen megosztóra sikerült. Most itt az újabb meglepetés, az Egoista koncepció.

A névadás persze nem véletlen, a vadonatúj tanulmányba csupán egyetlen ülés került – ideális lehet tehát azoknak a milliomosoknak, akik önző módon nem kívánnak másokkal osztozni az autózás élményén. Az Egoista terveit Walter de Silva készítette, aki a pilótafülkéhez például az Apache helikopterből merített ihletet. Az egyszemélyes Lamborghiniről egyelőre meglehetősen kevés információt és fotót tett közzé az olasz gyártó, de annyit már tudni lehet, hogy 5,2 literes V10-est építettek az autóba, és a szénszálas anyagokkal sem spóroltak.

Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy az Egoista csupán prototípus marad-e vagy sem, mindenesetre már olyan hírek is felröppentek, hogy egy mozifilmhez készült az egyszemélyes Lamborghini. Remélhetőleg az olaszok már nem sokáig titkolóznak, és hamarosan jelentkeznek a pontosabb adatokkal és nagyfelbontású fotókkal.