Egy óriási Volkswagen

2013.05.14. 05:39

Nem csak tuning-alapnak alkalmas a Volkswagen pick-upja, de az alvázas felépítésnek köszönhetően megnyújtani is viszonylag egyszerű. Most ezt a lehetőséget használták ki a gyáriak az új XXL változat bemutatásával.

Az új Amarok változat a dupla kabinos felépítményt kapta meg, de a platóba a hátsó tengely elé egy 34 centis toldást iktattak be. Magát a platót nem is tervezték át, egyszerűen csak hátrébb került, és elé illesztették be a toldást. Az autó teljes hossza így 5,9 méter, a platóé pedig 2,21 méterre nőtt. Mindennek persze praktikus célja van, hisz így az Amarokba egyszerre befér az asztalosbrigád és a beépítésre kész ajtó is. A hosszú változatot csak kétliteres TDI motorokkal lehet majd kapni, 140 vagy 180 lóerővel, viszont nyolcfokozatú automata váltó és összkerék-hajtás is rendelhető hozzá.

A típust egyelőre csak bizonyos piacokon kezdi forgalmazni a Volkswagen, nyilvánvalóan az alapján, hogy hol mutatkozik igény a közel hatméteres változat iránt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.