Lamborghini Aventador, munkakocsinak

2013.05.14. 15:49

Általában Fiatokat látni az olasz repülőtereken felvezető autóként, de most egy Lamborghinit kapott a földi személyzet a bolognai repülőtéren.

A Lamborghini nem csak különleges sportkocsijaiból él, de az azokat övező legendából is. Ehhez pedig mindig kell valami, amivel felkeltik a közönség figyelmét. Ráadásul az idén épp ötven éves a sportkocsigyártó, így még nagyobb bedobással próbálnak a reflektorfényben maradni – ezúttal egy új trükkel.

Első hallásra fura ötletnek tűnik, hogy a bolognai repülőtéren épp egy Aventadort használnak felvezető autónak, de az ötlet egyáltalán nem rossz. Az utasok akár órákat is eltöltenek a reptéri betonra néző váróteremben, és ha ott épp egy Lamborghini száguldozik fel-alá, az nyilván jó reklám a gyártónak. Ráadásul, bár a reptéri beton alkalmas lenne a száguldozásra, a felvezető járműnek nem kell különösebben gyorsan mennie a feladata ellátásához, így attól sem kell tartaniuk, hogy a dolgozók széthajtják a méregdrága sportkocsit.

Az Aventador szűk két héten át dolgozik a repülőtéren, míg az érkezési oldalon az utasok egész kis kiállítást csodálhatnak meg a Lamborghini aktuális modelljeiből, miközben elhagyják a repteret.

A sportkocsigyár persze választhatott volna zsúfoltabb repteret is – a milánói jóval nagyobb forgalmat bonyolít – mégis ez a kézenfekvőbb helyszín, hiszen a Lamborghini székhelye, Sant'Agata Bolognese csupán fél órányira van a bolognai repülőtértől.