Gran Lusso, egy igazán elegáns BMW

2013.05.15. 11:59

A BMW rég nem készít igazán nagy luxus-kupét, amely összemérhető lenne a Mercedes CL-lel vagy a Bentley Continental GT-vel, most mégis egy ilyen luxusjárművel próbálják elhomályosítani a világ legszebb autóit. Talán érezték, hogy egyedül nem jönne össze a mutatvány, így a Pininfarinára bízták a forma kialakítását.

A Concorso d'Eleganza Villa d'Este Európa egyik legismertebb, klasszikus autókat felvonultató rendezvénye. Régimódi autó-szépségverseny, amelyre a kortalanul szép autók rajongói látogatnak el. Az ilyen típusú rendezvényekre egy-egy autógyártó is ellátogat időről időre, de a figyelem felkeltéséghez itt aligha elegendő valamelyik aktuális szériamodell. A BMW már tavaly is mutatott egy különleges formatanulmányt: egy Z4-est, amelyre a Zagato tervezett a gyáritól eltérő karosszériát. Az idén másik partnert kerestek ugyanerre a feladatra: a Pininfarinával rajzoltatták meg a Grand Lusso kupét.

Bár egyelőre csak két részletfotót és egy homályos vázlatot mutattak, annyi biztos, hogy egy hatalmas kupéról van szó, a BMW-től idegen, lendületes ívű tetővonallal, de a márkára jellemző klasszikus arányokkal. A BMW utoljára a 8-as kupéval szerepelt ebben a kategóriában, amely 14 éve nem része a kínálatnak, így egész biztosan megindulnak majd a találgatások a modell visszatéréséről. Szerintünk ez kevéssé valószínű, hisz a BMW most láthatóan inkább a 6-os sorozatot igyekszik sikerre vinni, amely méretben igen közel áll a 7-es sorozathoz, így egy nagyobb kupé házon belüli konkurenciát jelentene.

A Grand Lusso célja inkább az, hogy felkeltse a Villa d'Este-i közönség figyelmét, hisz köztük számtalan potenciális vásárló lehet, bár a szériagyártású BMW-k nem épp kirívó szépségükkel hódítanak. A manapság forgalmazott BMW luxusautókra inkább illik a konfliktuskerülő jelző, ami ebben a közegben nem feltétlenül jó ajánlólevél.