Csupaszon kapták le az új 2-es BMW-t

2013.05.16. 16:34

Az új BMW-féle számmisztika szerint 2-es sorozat lesz a neve a legkisebb kupénak, amit jóval a bemutatója előtt, mindenféle álcázás nélkül lefotóztak. Ez a BMW talán a legkívánatosabb az elmúlt évtized terméséből.

A 2-es szellemi elődje az 1-es kupé, amelyet - főleg M-es kivitelben - sokan rokonítanak a régi, E30-as, E21-es 3-asokkal. Az új kupé harmonikus vonalai láttán viszont akár még régebbre visszaemlékezhetünk, egészen a 02-esig - már csak a szám miatt is. Nem is teljesen indokolatlan a nosztalgia az új kupé kapcsán, hiszen minden bizonnyal ez lesz az utolsó kompakt hátsókerekes kétajtós a BMW-től, mivel a következő generációs 1-es, és vele együtt természetesen a 2-es is a Minivel közös, elsőkerék-hajtású platformra épül majd.

Mivel a 2-est csak jövőre várjuk, meglepő, hogy ilyen korán előkerültek ezek az álcázatlan fotók, ráadásul úgy tűnik, nem is egy mezei, hanem legalább egy M-es optikai csomagos változatról van szó - a diszkrét hátsó légterelő és az agresszív, nagybeömlős kötény mindenesetre erre utal. Ha hihetünk a pletykáknak, ebből is lesz az 1-es M Coupéhoz hasonló, brutális sportváltozat, de a kínálat alsó végén ott lesznek a háromhengeresek és a hibridek is.

Elképzelhető persze, hogy a BMW szándékosan engedte, hogy lefotózzák a kis 2-est, hiszen - hasonlóan a 6-os Gran Coupé és a Mercedes CLS esetéhez - némi lemaradásban vannak Stuttgarthoz képest, akik már a kompakt négyajtós kupéjukkal, a CLA-val turnéznak. Ha minden igaz, a BMW ennek is állít majd ellenfelet, de arra a 2-es Gran Coupéként emlegetett négyajtósra minden bizonnyal 2015-ig várnunk kell még.

fotók: autoblog.it