Saját sportkocsit épített a tinédzser

2013.05.20. 18:10

Nem mindennapi munkába fogott az egyik pennsylvaniai középiskola végzős diákja: szabadidejében úgy döntött, sportautót épít magának – de nem összevásárolgatott alkatrészekből: maga tervezte meg az elektromos hajtást autójába.

Juan Ehringeras egy S2000-es Hondát választott kiindulási alapként. Olcsón jutott hozzá a lelakott autóhoz, aztán gondos és szorgalmas munkába fogott. Saját elektromos hajtásláncot tervezett, és az elektronikát vezérlő szoftvert is ő maga programozta. Az autó a két villanymotorral nagyjából 935 lóerős teljesítményt érhetne el, de tervezője 15 százalékos veszteséggel kalkulál – úgy véli, a kész autó 790 lovas lehet majd.

A fiatal autóépítő még nem kísérletezgetett a Honda hatótávjával, és a minőséget, tartósságot illetően is vannak kételyei. Azonban amekkora lendülettel és elszántsággal belefogott a munkába, minden bizonnyal kitartóan próbálja majd egyre jobbá tenni az S2000-est. Emellett olyan extrákkal is felszereli majd az autót, mint a kulcsnélküli nyitás – elmondása szerint már erre is megtalálta a megfelelő megoldást.