Nem költözik a Fiat

2013.05.21. 07:19

A múlt hét elején olyan pletykák röppentek fel a Fiat háza tájáról, melyek szerint az olasz gyártó Torinóból az egyesült államokbeli Detroitba teszi át székhelyét. A híreket a Chrysler közelmúltbeli sikereivel igyekeztek alátámasztani – a Fiat ugyanis fokozatosan bekebelezi az amerikai autógyártót, amely hosszú évek után először, 2012-ben újra nyereséges tudott lenni.

Emellett az is hozzájárulhatott a találgatások terjedéséhez, hogy a Fiat ügyvezetője, Sergio Marchionne maga is többször elmondta, hogy az európai autópiac a válság miatt egyre kevésbé játszik meghatározó szerepet a márka eladásaiban – míg kilenc évvel ezelőtt az összes eladott autó 90 százaléka Európában talált gazdára, jelenleg ez az arány 24 százalékos.

A Fiat azonban hivatalosan cáfolta a költözéssel kapcsolatos értesüléseket: bár az olasz lapok már többször beszámoltak hasonló tervekről, az olasz márka vezetői kifejtették, hogy jelenleg egyáltalán nincs napirenden a kérdés, továbbra is Torino marad a főhadiszállás.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.