Felfedték a legelegánsabb BMW-t

2013.05.25. 09:48

A BMW május közepén már megvillantotta elegáns luxusautóját, a Gran Lusso Coupét, de a hivatalos bemutatót a Concorso d'Eleganza Villa d'Este elnevezésű, klasszikus autókat felvonultató rendezvényre tartogatták. Végre ennek is eljött az ideje: leleplezték a Pininfarinával közösen készített prototípust.

A korábban megjelent részletfotók és vázlatrajzok csupán arra voltak elegendőek, hogy felkeltsék az autó iránti érdeklődést, most viszont rengeteg gyári képen tanulmányozhatjuk a legújabb BMW-t. Az orr-részt a bajor márkára jellemző veseformájú hűtőrács határozza meg, emellett a klasszikus BMW-kre jellemző cápaorrot is igyekezett feleleveníteni a Pininfarina.

A hagyományos, kétajtós kupéforma oldalnézetből is harmonikus, magas övvonal és elegánsan ívelő tető vezetnek el a farrészhez, melyet a keskeny hátsólámpák és a lökhárítóba integrált dupla kipufogó határoz meg. A tervezés során a Pininfarina célja az volt, hogy az elegancia mellett agresszív hatást is keltsen a Gran Lusso – a képekből ítélve ezt sikerült is megvalósítaniuk.

A 2+2 személyes kupé belterében luxusautóhoz illő az anyaghasználat is: a faberakások igen egzotikusnak mondható kauri fából készültek, bőrből pedig feketét és dohánybarnát használtak – ezzel valóban egyedivé téve a Gran Lussót. Az enyhén a vezető felé fordított műszerek és kezelőszervek szintén a BMW hagyományait idézik.

A műszaki tartalomról csupán annyit tett közzé a BMW, hogy V12-es blokkal szerelték luxus-kupéjukat, így csak sejteni lehet, hogy a 760i-ből ismert hatliteres, 544 lovas motor került bele, melynek csúcsnyomatéka 750 newtonméter.