Eladó a legdögösebb Viper

2013.05.27. 16:07

A Knight Ridernél is egyszerűbb televíziós sorozat valódi főszereplője volt az 1990-es években a Defender nevű szörnyeteg, amely egy Dodge Viper bőréből bujt elő a komolyabb akciójelenetekben. Az egyedi járművet most eladásra kínálják.

Az 1990-es években tucatjával készültek olyan akció-sorozatok, amelyekből ma már legfeljebb egy csinos arc, vagy egy jobb külsejű autó képe maradt meg az emberek fejében. A Viper (Száguldó vipera) egyike volt ezeknek az alkotásoknak, amelyből tényleg csak a főszereplő no-name színész Dodge Viper sportkocsija maradt meg, amelyből szükség esetén egy sokkal látványosabb, páncélozott-felfegyverzett romboló vált.

A Defender fantázianevű gép persze egy különálló autó, amelyet a filmesek trükkel csempésztek a Viper helyére, és még csak nem is a Dodge sportkocsijára épül, hanem valamiféle alvázas SUV alapokra. Ez a magyarázata, hogy az autót nem a Viper 8 literes V10-ese hajtja, hanem valamiféle V8-as – cserébe úgy néz ki, a széles és magas járműben valamivel több a hely, mint bármilyen sportkocsiban.

Az autót másodszor próbálták eladni: először 2010-ben a Monterey Mercum aukción, ahol gazdája 270 ezer dollárért sem volt hajlandó megválni a géptől, most a napokban pedig egy aukciós portálon, ahol 174 ezer dollárt kínált a legnagyvonalúbb érdeklődő. Úgy néz ki, az eladó jóval többet remélne érte, a filmsorozat azonban nem volt elég jó.