Már tesztelik a világverő Hyundait

2013.05.27. 18:42

A Hyundai WRC programjának célja, hogy két vállra fektessen mindenkit: a Citroen, a Ford, a VW és a Mini beéréséhez azonban sok munka áll még a csapat előtt. Az első lépést most sikeresen megtették a dísztelen i20 prototípussal.

A koreai márka eddig elsősorban az autó megépítésével volt elfoglalva, hisz az 1,6 literes turbómotorból és a széria i20-as karosszériából kiindulva kellett a szabályoknak megfelelő, de villámgyors autót összerakniuk. A feladat nem egyszerű, de úgy néz ki, mostanra eljutottak addig, hogy nyilvánosan is meg merik mutatni a végeredményt. Így most már lezárt közúton próbálgatták a gépet, és nem csak a németországi fejlesztőközpont szupertitkos tesztpályáján. Egyelőre az autó finomítása, a megfelelő beállítások megkeresése és a különböző komponensek hibáinak feltárása a cél – ezzel telt az az 550 kilométer, amelyet három nap alatt megtettek a prototípussal. Ennek azonban még a sokszorosára lesz szükség, míg jövőre rajthoz állhatnak a szezonnyitó Monte Carlo ralin, hisz az összes, a bajnokság futamain előforduló talajtípusra be kell lőni a gépet.

A Hyundai így egész évben intenzíven dolgozik majd, hogy 2014-re versenyképessé váljon az autó – egyebek közt néhány éles futamon is részt vesznek majd a szezon második felében, hogy az is kiderüljön, hol tartanak épp a konkurenciával szemben.