Így néz ki az új Corolla?

2013.05.29. 13:12

A Toyota eddig nemigen adott a formára, vagy ha mégis, abból is ritkán sült ki bármi jó. Vannak persze kivételek: a Prius a maga jellegzetes esetlenségével vagy a GT86-os, amely sok kísérletezés után egész csinosra sikeredett. A tömeg-Toyoták azonban inkább csak belesimulnak az aktuális divatba, sőt, a Corolla eddig inkább három lépéssel az aktuális trend mögött kullogott. Ez azonban megváltozhat.

A gyáriak egyelőre nem mutattak sokat – mindössze egyetlen részletfotót – a végleges autóról, de a közelmúlt tanulmányautó-termése alapján sejthető, hogy milyen lesz. Ezt az információt használta fel a Humster3d, és készítette el a jövő Corollájának modelljét. Lehet, hogy egyes részletek nincsenek a helyükön, de azokat a változtatásokat, amelyek egy tanulmányautót elválasztanak a majdani szériamodelltől, elvégezték. A kerekek reális méretűek, a lámpákból kihagyták a LED-eket, és egyáltalán, minden olyan részletet, amelyet az autógyár pénzügyi osztálya is kirostálna. Az összkép meglepően kellemes – csak remélni tudjuk, hogy a Toyotánál is meghagytak a tanulmányok karakteréből legalább ennyit.

A Corolla elsősorban persze Észak-Amerikában, Japánban és Kínában lesz fontos modell a Toyota számára, hisz ezeken a piacokon a kompakt szedán a kínálat alapja, de több mint valószínű, hogy Európa egyes piacain, így Magyarországon is ugyanúgy forgalmazzák majd, mint az elődjét.