Kémfotón a következő Corsa

2013.05.29. 17:15

Az Opel számára fontos a Corsa sikere, egy meglepő, hogy az új modell helyett egyelőre a régit reszelgetik tovább. Persze elképzelhető, hogy tovább csúszik az új, ezért szánták el magukat egy újabb átalakításra.

A képeken az látszik, hogy az autó új hűtőmaszkot kap. Ha minden igaz, az Adam stílusában újítják fel a régi Corsát, amely még a Fiattal való együttműködés egyik utolsó maradványa, és a Puntóval azonos műszaki alapokra épül. Az álcázás alatt persze nem látszik sok a részletekből, de a lényeg, hogy ez még a régi modell, amely a felújítás után egy-két évet még biztosan a kínálat része marad, azaz az utód tovább késik.

Rüsselsheimben nincsenek egyszerű helyzetben a fejlesztők, hiszen a kisautó-fejlesztés feladatát évekkel ezelőtt átadták a GM koreai részlegének, az egykori Daewoonak. Ám a németek nem voltak elégedettek a Dél-Koreában tervezett műszaki alapokkal. Állítólag túl nehéz a platform, így nem igazán lehet rá versenyképes modellt építeni. Az Opelnél a hírek szerint nekiálltak átdolgozni a szabvány padlólemezt, ez viszony lelassította a fejlesztést, így egyelőre a hét éves Corsát kell életben tartani.