Robot lesz a Bugatti és a Corvette

2013.05.31. 05:26

Úgy néz ki, a 80-as évekbeli gyerekjátékok köré írt mozifilmek sora csak nem akar megszakadni. Persze ez valahol érthető, hisz általában van bennük jó csaj sok kilógó alkatrésszel, és egy csomó robottá változó gépcsoda – repülők, sportkocsik, kamionok. Erre pedig mindig van elég vevő.

A negyedik film jövőre jön, de az már most kiderült, hogy milyen autók szerepelnek majd benne. Egy fűzöld Corvette és egy kék-barna Bugatti Veyron Grand Sport biztosan. Sőt, megmutatták a jó robotok vezérének új formáját is. Optimus Prime hagyományosan egy háromtengelyes, csőrös nyergesvontató, amely az új filmben valamivel áramvonalasabb formákkal szerepel majd. Persze a megszokott vörös lángos kék fényezés marad, ahogy a tetőből kiálló tripla kipufogók is – elvégre egy vezér nem festhet unalmasan, még ha épp járművé változik, akkor sem.


Érdekes kérdés, hogy mondjuk a GM vagy a VW csoport – a Bugatti anyavállalata – fizet-e a produkciónak, és ha igen, mennyit. Elvégre a Corvette-nek bizosan jó reklám, hogy a rosszfiúkat náspángolja, ha épp nem nézünk oda.