Gnóm speedster a franciáktól Kínának

2013.06.02. 06:16

Az idei Sanghaji Autószalonon mutatta be új koncepcióját, a Cévennes egy friss változatát a PGO Automobiles. A kis francia manufaktúra most további képeket közölt a Water Snake-ről, és ezeket már egyértelműen vevőcsalogónak szánja.

Mint a hasonló műhelymunkáké általában, e speedster formája is kétség kívül megosztó. A Water Snake szénszálas külseje modernebb és sportosabb lett elődjénél, de néhol talán már szélsőségesen bátrak voltak tervezői.

Miután a franciák beszállítói szerződést kötöttek a BMW-vel, az újonnan készülő Cévennes-modellek már a németek hajtásláncát kapják. A korábban használt kétliteres Peugeot-motor helyére egy 1,6 literes turbós kerül. A 998 kilogrammos autót 184 lóerővel hajtja előre a BMW-motor, így a hatfokozatú kézi váltóval 225 kilométer/órára képes.

A Porsche 356 és a Volkswagen Bogár stílusjegyeit magánviselő középmotoros aprósághoz komoly reményeket fűz a PGO. Az 1985 óta egyedi autók építésével foglalkozó vállalat is sokat hasíthat a kínai piac nyitásából, ahol a hosszított tengelytávú BMW-k és méregdrága sportautók mellett az ilyen egyedi speedsterekre is egész biztosan lesz elég vevő.