Egyterű Audi A4 jön?

2013.06.03. 17:01

Évtizedeken keresztül hanyagolták a prémium-gyártók a célszerű, ötajtós formákat, most azonban úgy tűnik, egymást hajtják újabb kínálatbővítésbe.

Valójában az Audi kezdte az ötajtós luxusautók elterjesztését. Az A5 Sportback és az A7-es azonban inkább a stílusról szól, mint a célszerűségről. Úgy hallani, a következő A4-esből ezért készül ötajtós, félig-meddig egyterű-szerá változat Vario néven, amelyet kifejezetten célszerű családi autónak szánnak. Ha igazak a hírek, az autó az kínai igényekhez igazított, hosszabb tengelytávú A4L-re épül majd, ezzel együtt vagy 100 kilogrammal lesz könnyebb, mint a jelenlegi A4 Avant. Itt már az új fejlesztésű, egységes MLB padlólemezt használják, amely ugyanazt a szerepet tölti majd be a hosszmotoros Audi, Skoda és VW modellekben, mint a keresztben álló motoros, kisebb típusoknál az MQB, azaz minden típust erre építenek majd.

Az új A4-es generáció a pletykák szerint 2016-ra készül el – ez lesz az egyik első MLB alapú Audi típus – de a Vario kivitel csak azután mutatkozhat be, hogy a hagyományos négyajtós, illetve Avant változatokat már megismerhette a közönség.