Ilyen az, amikor egy bolgár Bentley-t épít

2013.06.04. 17:11

Azt követően, hogy áprilisban kiadott néhány részletet Bentley Continental GT-hez készülő csomagjáról, most teljes egészében leleplezte az egyedi brit luxus-kupét a bolgár Vilner dizájnstúdió és tuningműhely. A kelet-európai tunerek újragondolták az elegánsan sportos Bentley stílusát.

Nehéz eldönteni, hogy pontosan mely ízlésvilág kedvelőinek készült a matt fekete Bentley, de az tagadhatatlan, hogy a csomag aerodinamikai része egészen új kisugárzást ad a Continental GT-nek. A szénszálas borítás több plusz ívet és nyílást kapott, amivel oda ugyan a kimért elegancia, de az ügyfél kap helyette egy izmos sportautót. Ehhez az irányelvhez igazodik a hátulra került apró légterelő és a diffúzor, valamint az új kipufogóvégek.

A Vilner mindig is nagy alaposságot mutatott az utasterek kidolgozásakor. Mint az eddigi egyik legjobb alapjuk, a Continental GT belül fekete bőrözést kapott.

A csomag technikai része hűen követi a sportosított külsőt. A W12-es hatliteres az eredeti 559 lóerőről 660 lóerőre lett húzva, így a végsebesség 325 kilométer/órára nőtt az alap 318-ról. Ezzel a bolgárok munkája sokak számára vonzó lehet, az ügyfelek toborzásában azonban sokat segítene, ha kiderülne végre a csomag ára.