BMW: a 3-as kupénak reszeltek

2013.06.05. 16:30

Minden adatot kiszivárogtatott már a BMW a 3-as kupét és kabriót leváltó 4-esről, és a tanulmányautóval is körbeturnézták a világot. De hogy pontosan milyen lesz a szériamodell, azt eddig legfeljebb sejthettük.

Reklámfényképezés közben kapták el a kémfotósok az F32 számot viselő kupét, és bár homályosak az éjszakai képek, a lényeg azért látszik: a szériamodell levetette a tanulmányautó kissé túlzó formanyelvét, de még így is épp elég látványos maradt.

A szedánhoz képest szélesebbre, de alacsonyabbra nyomott autó már az arányai miatt is sportosabbnak hat, az átdolgozott első lökhárító pedig még rásegít az agresszív megjelenésre. Az egyetlen meglepő részlet az első kerék mögötti kopoltyú, ami elvileg műszakilag is indokolható a kerékdobban felgyülemlő levegő könnyebb kiáramoltatásával, mégis inkább látványelemnek hat.

A 4-es BMW-t az év végétől lehet majd kapni, az M-es változat pedig csak később érkezik. A németországi ára is ismert már: 33 500 eurótól indul a lista, ami mai árfolyamon majdnem pontosan tízmillió forint.

Fotók: auto-motor-und-sport.de