Új rekordot állított fel a Mercedes

2013.06.07. 18:54

Amikor leül a por a frissen bemutatott sportkocsik körül, akkor szokták kiküldeni őket a Nürburgringre egy gyors körre. Ezúttal az ijesztő színű, elektromos hajtású SLS AMG-n volt a sor, hogy körbekergessék a legendás német pályán.

Amióta az Audi úgy döntött, hogy mégsem fogja gyártani az R8 e-tront, a Mercedesnek már nem kell aggódnia amiatt, hogy megszorongatják az elektromos szupersportkocsik népes piacán. Mégis elküldték az SLS AMG Electric Drive-ot a zöld pokolba, hogy hozza már el a sorozatgyártású utcai elektromos autók körrekordját. A feladat sikerült, mégpedig igen komoly, 7:56,234-es idővel. A közzétett videó félelmetes, egészen szokatlan zajokat lehet hallani az üvöltő motorhang hiányában.

Ismerve az SLS AMG adatait, nem csoda, hogy ilyen szédületes időt ért el. Csúcsteljesítménye 740 lóerő, 3,9 másodperc alatt van százon és 250-nél is csak azért áll meg, mert erre az értékre van korlátozva a végsebessége.

Aki hasonló köridőket szeretne futni nullemisszióval, egészen pontosan 416 500 eurót, vagyis közel 125 millió forintot kell kicsengetnie a Merciért, amely egyébként minden idők legerősebb AMG-je is.